Evenimente ARCHA

Ziua Hipertensiunii Arteriale Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) celebrează anual, “Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale”, eveniment ce are ca scop atragerea atenţiei publicului asupra importanţei valorilor normale ale tensiunii arteriale (TA) şi cum poate fi aceasta menţinută în parametrii normali.
Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale este celebrată pe 17 mai, la iniţiativa Ligii Mondiale de Hipertensiune.
ARCHA va organiza cu această ocazie o serie de activităţi dedicate publicului, cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei valorilor normale ale TA. Mai multe detalii cu privire la programul ARCHA de Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale vor fi dezvăluite în perioada imediat următoare.
Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru cazurile de infarct miocardic, insuficiență cardiacă, anevrisme și este cauza bolilor renale cronice. Chiar și o creștere moderată a valorilor tensiunii arteriale este asociată cu o speranță de viață mai redusă. Modificarea obiceiurilor alimentare și a stilului de viață pot aduce ameliorări, ținând sub control presiunea arterială, și pot reduce riscurile asociate cu complicații ale stării de sănătate.